söndag 3 oktober 2010

Inte en snöbolls chans i helvetet...

.. att mannen skulle köpa en ny volvo som ny bil. Och nej.. det hände ju inte heller. Det var ungefär så som temat desstom blev för dagen idag.

Jomenvisst, man vaknar ute i fristad till en blåsig höstdag och så tassar man försiktigt upp ur sängen, smyger ut i köket och då går larmet! Det tjuter och skränar så att vilken döding som helst skulle ha vaknat. Adrenalinet pumpar när mannen rusar förbi i 120 för att stänga av larmet innan securitas kommer. Telefonen ringer, koder skiftar hamn och friden är åter ett faktum. Någons föräldrar var visst ute på morgonpromenad och hade glömt att några andra låg kvar och sussade. Benen skakade i flera timmar efteråt.. lite väl mycket spänning innan kl 9 en lördagsmogon.

Efter kaffe, rostad smörgås, ägg, frukt och massor av prat lånar jag mannens bil och åker iväg till Gällstad för lite shopping. Påvägen plockas underbara Tess upp och roadtripen är med ens ett faktum! Den här gången kom vi dock fram till målet utan missöden (och vi konstaterade att vi inte längre platsar i Sveriges värsta bilförare, vilket var fruktansvärt trist. Där rök våra 15 minuter i strålkastaren) och jakten på de perfekta joggingbyxorna och den perfekta jackan tar sin början.

Och jorå. Efter x antal timmar har både jacka och byxor hittats, det har dessutom fikats, dividerats, flamsats och mysts i överflöd (vi fick definitivt inte den responsen vi förtjänade i sportbutiken! Inte ens i närheten.. suck). Jag kommer så småningom hem bara för att finna att jackan är trasig! Världen är grym och imorgon väntar en tur till Gällstad igen. Utöver det har det också handlats garn i överflöd.. man kan fundera på vad allt garn ska användas till. Och om sanningen ska fram så ska jag inte använda det till något alls. Tess däremot har fått massor att göra. Jay! Dessutom har vi en mängd brilljanta planer som när som helst nu kommer att sättas i verket.


Bild från en annan roadtripp, då kaoset var ett faktum
och en liten punktering spökade i utkanten...

Men två saker har ju ändå inträffat som inte händer varje dag: larm som går och risken att ta en trasig jacka . Därav det numera välanvända frasen: Inte en snöbollschans i helvetet att detta kommer att hända! Men jorå, kan det hända så händer det. Alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar