söndag 21 augusti 2011

Söndag?

Jomensåatt

Helgen har rusat iväg i rekordfart. Ja, man kan väl säga att det började redan i fredags med att gå sådär hiskeligt fort som det bara går när man har en tidig fredag. Jag slutade redan halv två. Det var helt underbart skönt och vädret var perfekt. Det ösregnade. Givetvis hade vi bokat den perfekta sysselsättninhen en sådan dag, vi skulle fiska kräftor, på en åker, vid en liten bäck. Ha! Perfekt. Jag hade förberett mig genom att övningssimma till bussen och regnkläderna var genomblöta redan klockan 10 på förmiddagen.

Som tur var slängdes det om lite i schemat. Mannens föräldrar åkte och slängde i burarna, korvarna grillades inomhus och godiset intogs i bilen.. så vid 21:30 åkte vi och drog upp burarna... och de 11 kräftor vi lyckats fånga. Som tur var så var det ju inte så många som skulle komma på kräftskivan dagen efter... 26 personer kan ju lätt dela på 11 kräftor och humöret på deltagarna var därför i topp, speciellt när ett ihållande duggregn drog över oss där vi stod på en åker, mitt i en bäcksvart skog en fredagskväll... Joråserrusåatt...

Återigen fanns det dock en reservplan och såväl räkor som kräftor hade köpts in och låg på kylning dagen efter... Jag och mannen såg till att ha så mycket att göra som möjligt på förmiddagen och åkte därför en sväng till Vänersborg och lilla pappan innan kräftskivan. I Vänersborg bjöds det på både stuvade morötter och smarrig äpplepaj (dock inte som tillbehör till varandra) och det diskuterades allt från båtmotorer till blåbärsplockning innan det var dags att åka hemåt i rekordfart (varför ta det lugnt när man kan stressa?) för att vi skulle ha en chans att hinna byta om, fixa till oss och bege oss ut till mannens föräldrar.

När vi väl kom fram till kräftskivan så var partyt i full gång, och det bjöds på fantastiska ostar, pajer och efterätter ihop med god dricka, skönsång och härligt sällskap. 01:00 avrundades kvällen och söndagen tog vid.

Idag har lilla mamman och bror hälsat på i Borås, vi har spanat på hemliga objekt, fiskat, ätit revbensspjäll och blåbärspaj och bara haft det gott.. men dagen har försvunnit i ett nafs och imorgon väntar ännu en vecka. Fantastiskt.. men ack vad fort tiden går!

1 kommentar:

  1. Låter ändå som en riktigt rolig helg, trots hektiskt schema :-)

    SvaraRadera