söndag 7 augusti 2011

Regn...

... vilket innebär att man idag, fullt legitimt kan hålla sig inne, dricka kaffe, småäta onyttigheter och titta på film. Man kunde ju önskat att så var fallet.  Vi kompletterar med att tvätta 300kg tvätt, städa, tvätta bilen och vattna de där förbaskade blommorna man alltid lyckas förtränga..

Igår däremot bar det av på utflykt! Johorå. Jag vaknade på morgonen med känslan av att ha sovit i en evighet (klockan hade dock bara slagit 0732) och jag väckte därför mannen och frågade ivrigt: vad ska vi göra idag? Saken var nämligen den att jag redan från början hade en plan.. jag hade nämligen hittat en liten bok på jobbet om ekologiska smultronställen i sjuhäradsbyggden. Sagt och gjort, vi gjorde upp en resplan jag och mannen och gav oss iväg. Först till Rydal, och det museum som finns där.

Det var ju bara den lilla lilla detaljen att telefonen med vägbeskrivningen i dog och att det inte fanns en endaste skylt, trots att detta hade utlovats. Efter 7´e u-svängen började folket i det lilla samhället titta lustigt på oss. Som tur var dök museumet upp, precis bredvid vägen...

I Rydla ligger ett gammalt spinneri
som var i gång fram till 2004...
Mannen klappar försiktigt på en av
de stora maskiner som en gång användts i produktionen...
















Sen bar det vidare till Hyssna Kvarn. Godtrogna som vi var utgick vi än en gång från att de skyltar som utlovats skulle finnas... Men icke. Vi åkte förbi åker efter åker utan att se någon kvarn, eller något vatten, och missmodet, kaffesuget och hungern gjorde stämningen i bilen aningen... irriterad. Det var dags att hitta någon att fråga! Järvt svängde vi in till sidan av vägen och stannade första bästa person.. som upplyste oss att om vi tittade snett till vänster, så skulle vi se kvarnen. Vi vände och vred oss i bilen men lyckades inte få syn på någon kvarn.. Däremot när vi hade kört ett par kilometer till vänster så kom vi fram till kvarnen. Allt är ju relativt helt enkelt. Synen som mötte oss där var helt klart resan värd, likaså de smörgåsar och den äpplepaj vi åt!

Vattenfallet precis utanför Hyssna Kvarn


Hyssna Kvarn













Efter fikapausen var vi återigen vid gott mod och åkte vidare mot Öxabäck för lite gårdshandling och sedan vidare mot Backa loge i närheten av Falkenberg. Därifrån körde vi sedan som biltjuvar för att kl 1817 sladda in på en grusuppfart i Svaneholm. Det var dags för bastu och grillning!

Med härligt sällskap, god mat och många skratt avlutades dagen och idag finns vissa tendenser till bakfylla här i huset.. rödvin, whiskey och öl sätter sina spår...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar