torsdag 30 september 2010

Att baka en kaka.

"Baka, baka liten kaka. Rulla, rulla liten bulla. Picka den, ströa den och vips in i ugnen".

Javisst, så enkelt kan det vara att baka.. Men hur kul vore det? Trixet blir ju när man ska baka en kaka från en bok man inte använt innan. Vart är analysen då!? Vart är anteckningarna vid sidan av där det står att kocken som skrivit receptet är bombad och inte riktigt vet vad det är som egentligen gäller? Jag kan meddela att de finns inte. Man får fundera själv. Slutsatser som därför dragits idag är:
  • Man bör dubbla allting i receptet om man har börjat dubbla en sak
  • Man bör anta att 4 stora päron inte är det samma som 6 päron. (fastän man logiskt sett borde ha räknat de där megapäronen som 6st)
  • Man bör definitivt kolla datum på alla saker innan man börjar baka (annars måste man mitt uppe i det hela lämna lägenheten och springa till city)
  • Man bör anta att om kakan nästan blivit svart när bara 5 minuter av tiden ha gått, så är kockens och ens egna uppfattning om vad i ugnens undre del inte samma. (allting under mitten är ju i den undre delen av ugnen! Eller...?)
Man skulle också uppskatta om det förklarades hur kakan skulle se ut efter att de där cirkus minutrarna gått. Det skulle underlätta avvägandet huruvida kakan ska stå inne några cirkus minuter till eller om den är färdig.

Efter krångel kommer solsken ;)
Men jag gillar att baka. Så att nu är det bara disken kvar... När som helst nu kommer den att försvinna. När som helst...

1 kommentar:

  1. vänta tillräckligt länge bara.....jag lovar....disken försvinner=)....annars väntar du lite till bara så kryper den ut av sig självt=) praktiskt!!

    SvaraRadera