söndag 1 juli 2012

Funderar...

...över hur svullet ett öga kan bli när två myggor gått lös på det och hur man, utan att gnugga sönder hela ögat, kliar på myggbetten på bästa sätt. Ovanifrån, underifrån eller helt enkelt direktattack från alla håll samtidigt?

Mm, vidare funderas det på när det är dags att stämpla in på jobbet imorgon och huruvida det ställer till ett totalt kaos eller inte om jag stämplar in en timme försent, då mitt schema gått upp i rök.

Därutöver har mannen och jag minsann storstädat idag, till och med de där förskräckligt smutsiga fönstrena fick sig en omgång. Duktiga oss. Det är konstigt det där, hur man efter en helg av aningens förmycket mat, dryck och fantastiskt sällskap får behov av att storstäda hemma tills hyllorna glänser som aldrig förr.

Som topp på hur duktig man kan vara under en dag åkte vi sedan och handlade. Jodå, hem kom vi med diverse. Rökt salt (fråga inte, jag har inte en aning hur detta kunde följa med hem, har letat förgäves efter ett recept som kan göra sig skyldigt men förgäves), storpack lax (med tanke på de tre förpackningarna som redan ligger i frysen behövdes detta verkligen), kantareller, en squash och vaniljglass. Vi skulle ha svartpeppar, kattmat och mjölk. Mjohodå, hjärnan är på topp idag.

Som avslut kan jag bara säga det att de två kockarna som kom från Gastronomi 11 igår och lagade mat till oss alla, i ett storslaget och kombinerat födelsedags- och uppskattningskalas för såväl döda mormödrar som levande 70-åringar och underbara föräldrar/svärföräldrar, var helt fantastiska och lagade vansinnigt god mat! Helt klart värt att lägga lite extra pengar på så att man kan umgås med dem man älskar och håller av istället för att springa runt och laga mat. Dessutom, att se minen på dem vi överraskade är så svårslaget underbart att man skulle kunna göra om det igen bara för att få se dem så glatt överaskade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar